Monokristallijn zonnepanelen

Wil jij als huiseigenaar meer weten over zonnepanelen en ben je op zoek naar een uitgebreide uitleg over monokristallijn zonnepanelen? Dan zit je hier goed. Wij krijgen regelmatig vragen over wat een monokristallijn zonnepaneel nou precies is, waarom je dit type paneel op je dak zou moeten willen en hoe je nu kunt weten welk type zonnepaneel het meest geschikt is voor jou. Op deze pagina vind je antwoord op deze vragen en meer.

Wil je direct weten hoeveel zonnepanelen op jouw dak passen, wat dit gaat kosten en hoeveel je hiermee bespaart op je energierekening? Doe dan direct de dakscan.

Wat is een monokristallijn zonnepaneel?

Laten we beginnen bij het begin. De zonnepanelen die je op het dak van de buurman ziet liggen is een monokristallijn of polykristallijn zonnepaneel. Deze soorten zonnepanelen lijken technisch gezien erg op elkaar, maar er is een belangrijk verschil: de richting van de kristallen die gebruikt worden. Een zonnepaneel is opgebouwd uit meerdere lagen en één van die lagen bestaat uit silicium kristallen. Silicium is een veel voorkomend element dat voornamelijk in zand gevonden wordt. Dit materiaal wordt gesmolten en bij het afkoelen ontstaan er kristallen. Bij de productie van monokristallijn zonnepanelen wordt het silicium gecontroleerd afgekoeld, waardoor alle kristallen in dezelfde richting liggen. Bij polykristallijn koelt het silicium ongecontroleerd af, waardoor de kristallen in verschillende richtingen liggen.

Wat zijn de voordelen van monokristallijn zonnepanelen?

Je weet nu wat het verschil is tussen een monokristallijn zonnepaneel en de polykristallijn-variant. Maar wat betekent dit verschil nou voor jou als huiseigenaar?

Het monokristallijn zonnepaneel kent een paar voordelen die veel huiseigenaren onderkennen:

  1. Doordat de kristallen bij monokristallijn zonnepanelen dezelfde richting op liggen, krijg je een fraai zwart zonnepaneel zonder gekke vormen of lijntjes. Polykristallijn panelen hebben vaker een blauwe/oneffen kleur. Doordat de zwarte monokristallijne panelen van afstand vaak op een egaal zwart vlak lijken, vinden veel huizenbezitters ze beter bij hun dak passen dan de opvallende blauwen panelen.
  2. Een ander voordeel van een monokristallijn zonnepaneel is dat het rendement over het algemeen iets hoger ligt, vooral bij direct zonlicht. De kosten voor het gecontroleerd laten afkoelen van de silicium kristallen maakt een monokristallijn zonnepaneel wel duurder in aanschaf, maar dit type paneel betaalt zichzelf iets sneller terug dan een polykristallijn paneel. 

Waarom Dakscanzonnepanelen voor monokristallijn kiest

 

Dakscanzonnepanelen.nl is een initiatief van Solease. Wanneer je zonnepanelen aanschaft of huurt via Solease, krijg je monokristallijn zonnepanelen op je dak. De reden dat wij monokristallijn zonnepanelen verkiezen is eenvoudig: het levert netto een grotere besparing op dan een polykristallijn zonnepanelen, omdat de extra opbrengst in verhouding hoger is dan de extra kosten. Bovendien stemmen wij ons aanbod af op wat onze klanten graag willen. Doordat het gros van de mensen monokristallijn panelen mooier vindt, bieden wij dit ook aan . Wij leveren momenteel monokristallijn zonnepanelen met een glas-folie voor- en achterkant. Dit is in onze ogen de ideale combinatie tussen hoge kwaliteit, een goede prijs en een lange levensduur.

Hoeveel panelen passen op jouw dak?

Wil jij weten wat onze monokristallijn zonnepanelen op jouw dak voor jou gaan betekenen, zowel qua kosten en opbrengsten? Doe de dakscan via onze website en krijg binnen enkele minuten inzicht in de mogelijkheden die jouw dak heeft. Meer weten over onze monokristallijn zonnepanelen? Neem gerust contact met ons op, we nemen graag de tijd om dit toe te lichten.