Wat zijn de kosten en opbrengst van 6 zonnepanelen?
De gemiddelde opbrengst van 6 zonnepanelen ligt rond de 1.860 kWh per jaar. Dit is uitgaande van zonnepanelen met een vermogen van 365 Wattpiek. De vuistregel voor het berekenen van de gemiddelde opbrengst van 6 zonnepanelen met een ander type zonnepaneel is als volgt: Vermenigvuldig het vermogen van het paneel in Wattpiek met 0,85. Vermenigvuldig de uitkomst vervolgens met het aantal panelen (in dit geval dus 6). Het resultaat is de verwachte gemiddelde jaaropbrengst.
Wat kosten 6 zonnepanelen (inclusief montage)?
6 zonnepanelen kosten ongeveer €3000. De kosten voor de omvormer, het frame, overige aansluitmaterialen, de installatie en het
transport zijn bij deze prijs inbegrepen. Omdat een zonnestroomsysteem met 6 zonnepanelen relatief klein is, ligt de prijs per zonnepaneel nog relatief hoog. Over het algemeen geldt: hoe meer zonnepanelen in een installatie, hoe lager de prijs per zonnepaneel. Dit verklaart dan ook waarom het zonnestroomsysteem met 6 zonnepanelen naar verhouding meer kost dan
onderstaande systemen met meer zonnepanelen.
De terugverdientijd en besparing
Wat kan ik met de opbrengst van 6 zonnepanelen?
Wat is er mogelijk op mijn dak?
Nadat je de voorbeelden hier boven hebt gelezen, ben je waarschijnlijk benieuwd wat er nu precies mogelijk is op jouw eigen dak. Hoeveel zonnepanelen passen bij jouw verbruik? Past dit aantal ook op jouw dak? En wat zijn de kosten en opbrengsten die hier aan verbonden zijn? Allemaal vragen die snel door onze dakscan beantwoord kunnen worden. Vul jouw gegevens in via onderstaande knop en je krijgt direct een indicatie wat er mogelijk is.
* In de berekeningen op deze pagina zijn we uitgegaan van een dak in de meest gunstige situatie waarbij het zonnestroomsysteem de verwachte performance haalt, op een dak met een ideale hellingshoek, dat zuidelijk georiënteerd en schaduwvrij is. De zonnepanelen die we in onze berekening gebruiken zijn JA Solar panelen met een vermogen van 365 Wattpiek. We rekenen met een energieprijs van €0,24 per kWh.